Windkracht 6

Wat is Windkracht 6?

De blaasmuziek in ons land mag er zijn! Tienduizenden individuele blazers en meer dan duizend muziekverenigingen maken enthousiast (blaas)muziek. Dat moet natuurlijk zo blijven... en daarom is er Windkracht 6!

Blaasmuziek op basisschool

Windkracht 6 is een promotie- en educatieproject van Kunstfactor, met als doel kinderen enthousiast te maken voor de blaasmuziek: Harmonie, fanfare, brassband en slagwerk. Door het hele land voeren muziekverenigingen en basisscholen samen projecten uit onder de vlag van Windkracht 6. Tijdens deze projecten maken leerlingen van groep 5, 6 en 7 van basisscholen actief kennis met het samen muziek maken in een orkest.

Windkracht 6 in Zeist

Muziekvereniging Voorwaarts heeft inmiddels een aantal keer een Windkracht 6 project gedaan in samenwerking met diverse basisscholen en de Zeister Muziekschool. Tijdens het project krijgen leerlingen eerst 6 weken theorieles van een docent van de Muziekschool en daarna 6 praktijklessen door leden van Muziekvereniging Voorwaarts. Leerlingen krijgen deze periode een eigen muziekinstrument mee naar huis, zodat ze thuis kunnen oefenen. De muzieklessen eindigen met een spetterend concert in de Zeister Muziekschool, zodat ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's en vriend(innet)jes kunnen komen luisteren.

Doorgaan met muziekles

Als leerlingen door Windkracht 6 enthousiast geworden zijn en verder willen met muzieklessen, dan kunnen ze lid worden van Muziekvereniging Voorwaarts. Voorwaarts heeft een opleidingsorkest voor beginnende spelers. Bovendien krijgen leden van Voorwaarts korting op muzieklessen bij de Zeister Muziekschool. Ook kunnen leden van Voorwaarts een instrument in bruikleen krijgen.

Ook meedoen?

Bent u betrokken bij een basisschool in de gemeente Zeist? Wilt u ook deelnemen aan Windkracht 6 met Muziekvereniging Voorwaarts? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze bestuursleden of vul het contactformulier in op onze contactpagina zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Sponsoren

Tenslotte een speciaal woord van dank aan onze sponsoren, want zij hebben de aanschaf van nieuwe oefeninstrumenten voor de leerlingen mede mogelijk gemaakt. Hartelijk dank aan de Van Tellingen-Pul Stichting, de Van Veenendaal-Bot Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds!

Windkracht 6
Top