Dirigent


John Leenders (1960) begon op 10-jarige leeftijd met klarinet spelen bij de Koninklijke Tielse Vrijwillige Muziekvereniging (KTVM) in Tiel. Hij heeft gestudeerd aan het conservatorium in Utrecht en is afgestudeerd in twee vakken: klarinet bij Aart Rooseboom en Jan Cober en hafabradirectie bij Gerrit Fokkema. Al voor zijn afstuderen werd hij aangenomen als klarinettist bij de Stichting Hoofdstad Operette. Daarnaast is John altijd actief geweest op het gebied van de kamermuziek en als dirigent van diverse orkesten.

John heeft zich verder gespecialiseerd door het volgen van allerlei masterclasses. Hierbij heeft hij diverse symfonieorkesten gedirigeerd, waaronder het Moravian Philharmonic Orchestra en het Bohuslav Martinu Philharmonic.

Op dit moment is John verbonden aan het cultureel centrum Markant in Apeldoorn als opleider en ensembleleider. Ook doet hij diverse muziekprojecten op verschillende scholen. Naast muziekvereniging Voorwaarts is hij ook dirigent van St. Hubertus in Almere, Het Almeers Orkest  en muziekvereniging Kunst en Genoegen in Maartensdijk.

Dirigent
Top